Bliv din egen guide

Naturpark Vesterhavet rummer et hav af fortællinger om natur og kulturhistorie. Om livet ved Vestkysten, om bunkeranlæg og tyske flygtninge, om krondyr, fugletræk og den genskabte Filsø – og du kan få fortællingerne fortalt ude i naturen til fods eller på cykel med en gratis app på din smartphone eller tablet, der også fungerer offline.

Bliv din egen guide
Der er åbent 24 timer i døgnet året rundt, og i Naturparken åbnes døren til en anden virkelighed, når en vandretur i skoven med få greb gøres til en tur gennem en flygtningelejr i 1946 eller en vikingelandsby. Med et enkelt klik bliver du din egen guide, og du bestemmer selv hvor og hvornår.

over 500 fortællinger
Der er over 500 fortællinger i appen fordelt på mange forskellige ruter. Ruternes længde varierer, og du kan vælge mellem kortere eller længere vandre- og cykelture. Ruterne kan du se på oversigtskortet i appen.

Du kan hente appen i App Store (iPhone) eller Google play (Android). Vi anbefaler at hente den på WiFi for hurtigere download.

I appen er der små filmklip som denne med spændende fortællinger om den lokale natur og kulturhistorie 

Her kan du finde formidlingsstationerne

Formidlingstationerne er en slags startpunkter for ruten, men du kan også finde dit eget startpunkt og alligevel få fortællingerne. Du tænder blot for appen og efterhånden som du går afsted, ruller fortællingerne ind på din smartphone.

Ved de seks formidlingsstationer kan du koble dig på gratis wifi og hente appen. Vi anbefaler, at appen hentes på trådløst netværk for hurtigere download. Appen er udviklet til styresystemerne iOS og Android. Den bedste oplevelse får du på den nyeste version af din smartphones styresystem.

Et stort samarbejde

Projektets samarbejdspartnere er blandt andet NaturKulturVarde, Naturstyrelsen, Varde og Omegns Museum, Naturparkrådet, Friluftsrådet, Aage V. Jensen Naturfond og Varde Erhvervs- og Turistråd, samt de lokale Udviklingsråd. Partnerne vil sikre lokal opbakning og bidrage til projektet med deres kernekompetencer. 

Projektet er støttet af Nordea-fonden med 5,4 mio. kr., og af det syddanske Grøn Vækst program med 3,1 mio. kr.

Prisen er cirka 11 mio. kr., når anlæg af enkelte stier, formidlingscentre, bålhytter, grillpladser, materialer, markedsføring og medarbejderløn er regnet med.