Tirpitz

Under overfladen gemmer den danske vestkyst på et væld af gribende historier. Men du ser dem ikke med det blotte øje. Kom med under sandet i Tirpitz og opdag alle vestkystens skjulte fortællinger om forliste skibe, farlige smuglere og forbudt kærlighed.

Mærk adrenalinen pumpe i en dramatisk redningsaktion på det voldsomme Vesterhav, opdag fortiden fanget i imponerende ravklumper eller bliv rørt af historien om den forbudte kærlighed mellem en tysk soldat og en dansk pige under Anden Verdenskrig. Alt sammen i en spektakulær bygning dybt under sandet skabt af det danske arkitektfirma BIG.

Så slå alle sanser til, tænd for nysgerrigheden og få oplevelsen af livet langs Vestkysten helt ind under huden. Gør klar til at opdage den skjulte vestkyst i Tirpitz!

Tirpitzvej 1, 6857 Blåvand   Hjemmeside

 Foto: Mike Bink

Nymindegab Museum

Oplev Nymindegabmalerne med bl.a Laurits Tuxen malerier af fiskerlivet ved Nymindegab eller Johannes Larsens fuglebilleder fra Filsø. 200 malerier fra egnen sat i spil med en kulturhistorisk udstilling som begejstrer ung som gammel.

Se de fine arkæologiske fund fra egnen, originale Lønne-grave fra jernalderen, stolper fra vikingernes bro ved Nybro eller de spændende fund fra vikingehandelspladsen ved Henne Kirke.

På museets frilandsområde er der i sommersæsonen aktiviteter omkring Tømrerens Hus og savmøllen, hvor der bygges Gaf-pramme. Nymindegab Museum arrangerer offentlige ture, såvel som bestilte tur

Nymindegab Museum, Vesterhavsvej 294, 6830 Nr. Nebel     Hjemmeside

Foto: Niels Linneberg

Blåvand Naturcenter

Ved Blåvand Naturcenter er der en lille udstilling, der fortæller om trækfugle ved Blåvand og i Vadehavet og om ringmærkning af fugle. Udstillingen har desuden fokus på naturen omkring Blåvandshuk, de forskellige typer af klitter, planterne og dyrelivet.

Blåvand Naturcenter, Fyrvej 81, 6857 Blåvand   Hjemmeside

Blåvandshuk Fyr

Blåvandshuk Fyr er nok den mest iøjnefaldende bygning i Blåvand med dets 39 m høje fyrtårn, der med en egen barsk charme markerer Danmarks vestligste punkt, Blåvands Huk. Fra toppen er der en formidabel udsigt over Horns Rev og verdens største havmøllepark.

I den tidligere fyrmesterbolig fortæller udstillingen om opførelsen af de store havvindmølleparker Horns Rev 1 og 2 som kan ses på havet ud for Blåvands Huk.

Fra vores webcam på Fyrmesterboligen kan du følge med i vind og vejr.

Blåvandshuk Fyr, 6857 Blåvand, Tlf: 7527 5411

Høvlehuset

Høvlehuset er en historisk samling af træværktøj fra år 1700-1900. 
I udstillingen er der effekter fra:
Tømrer, Snedkere, Bødkere, Hjul- og karetmagere, Skibstømrer, Violinbyggere og Sadelmagere

Høvlehuset, Gl Mælkevej 62A, 6857 Blåvand
MailHjemmeside