EUROBIRDWATCH 2017

DEN 30. SEPTEMBER tæller vi trækfugle sammen med BirdLife i 49 europæiske og centralasiatiske lande. Alle kan deltage og opleve efterårstrækket på en af Dansk Ornitologisk Forenings tre fuglestationer. 

Ved Eurobirdwatch kan alle interesserede i tidsrummet kl. 7-13 få lærerige oplevelser med trækfugle på én af DOFs tre fuglestationer i Skagen, Gedser og Blåvand.

På fuglestationerne vil DOFs dygtige fuglekiggere stå klar til at tage imod alle interesserede, samt fremvise og fortælle om trækfuglene. Endvidere afholder både Skagen og Blåvand Fuglestation guidede ringmærkningsture kl. 10.

I Naturparkugen fra 16.-24. september 2017 fejrer vi Naturpark Vesterhavet. Vi åbner ugen med Kunst på Kanten i Nymindegab, hvor du kan opleve naturens Nymindegab i et krydsfelt med historien, kunsten og naturen.

Se hele programmet for naturparkugen her på Facebook elle rwww.naturparkvesterhavet.dk/naturparkuge

Naturparkuge 2017

I år afholdes Naturparkugen for første gang. Det er fra lørdag den 16. til søndag den 24. september. I Naturparkugen får du et bredt program fordelt ud i nogle af de smukkeste steder i naturparkområdet, hvor du kan opleve områdets mangfoldighed, med mange forskellige aktiviteter for store og små.

Ta' på tur 2017

Ta' på tur-folderen for 2017 er på gaden. Lad dig inspirere af de 574 guidede ture inden for natur, kirker, fugle, Filsø og meget mere.

Du kan få folderen hos turistinformationer, museer og biblioteker. Hvis du ikke kan vente, kan du naturligvis bladre i den digitale version.

Ørnens dag

Vil du vide mere om den fascinerende havørn?

Ved Filsø lige i hjertet af Naturparken kan du søndag den 26. februar få mere viden om lige netop havørnen. Ornitologer står klar med en fortælling eller to, og ikke mindst deres kikkerter.

Læs mere om arrangementet og mødested her

Vinter i Naturparken

Så fik Naturparken sit flag

I forbindelse med partnerprogrammet er der produceret flag til partnerne.

Derfor vil I i den kommende tid se flaget vaje i Naturparken - forhåbentligt med blå himmel som baggrund

Nyhedsbrev

Læs vores seneste nyhedsbrev og følg med i, hvad der er sket hen over sommeren og efteråret.

Læs nyhedsbrev

Naturparkens partnerprogram

Naturparkrådet har udviklet et partnerprogram i samarbejde med lokale aktører i Naturpark Vesterhavet. Programmet vil bidrage til mere synlighed og netværk på tværs af brancher og geografi i Naturparken. Hvis du har lyst til at vide mere, kan du følge nedenstående link

Læs mere

Det sker i naturparken

Følg med i de spændende begivenheder i naturparkkalenderen og andre arrangementer på siden "Det sker i naturparken". Her kan du bl.a. finde guidede ture og arrangementer, der sker i løbet af 2016. Både kalenderen og siden opdateres løbende.

Det sker i natuparken

Ferie for alle

Kom og mød os på "Ferie for alle"-messen i Herning. Vi deler stand sammen med VisitWestDenmark og I finder os i Danmark-hallen (hal C) ved luftballonen.

Strandet hval ved Blåvands Huk

Torsdag formiddag fik ornitolog en strandet hval i kikkerten ved Blåvand. Hvalen ligger 800-1000 meter ude og kan derfor ikke opleves tæt på. Den vil muligvis skylle ind med højvande senere. Ornitologen mener, at det er en kaskelothval.

Læs mere

Naturpark Vesterhavet får sin egen Michelin-restaurant

Stort tillykke til Henne Kirkeby Kro! Henne Kirkeby Kro i Henne fik onsdag formiddag tildelt en Michelin-stjerne. Det er første gang gourmetrestauranten i det vestjyske får den fornemme stjerne tildelt.

Læs mere

Ørnens dag ved Filsø

Er du vild med ørne? På Ørnens dag får du hjælp af lokalkendte ornitologer til at få et glimt af Havørneparret som har slået sig ned ved Filsø. Den 23-24 januar var Dansk ornitologisk Forening (DOF) ude at spejde efter ørne. Der blev talt over hele landet og der blev i alt spottet 291 havørne i Danmark. Så chancen for at få et glimt af de store rovfugle er høj. Hvis du ikke befinder dig i nærheden af Filsø d. 28/2, så fortvivl ej, Dansk ornitologisk Forening holder nemlig Ørnens dag på mere end 15 lokaliteter rundt om i landet!

Mere information

Naturpark Workshop

Torsdag d. 4/1 havde vi inviteret aktører i naturparken til partnerskabsmøde for at få deres input til et naturparkpartnerskab. Tak til alle deltagere for interessen og de mange gode idéer! Temaet for mødet var følgende: Naturpark Vesterhavet ønsker at etablere et partnerskab med erhvervsdrivende i naturparkområdet. Ønsket er lokal forankring samt at udbrede kendskabet til naturpark-produkter- og oplevelser til fordel for både partnere og naturparken. Der blev i fællesskab fundet frem til tre målsætninger for projektet: 1. At skabe synergier og fællesskaber mellem de forskellige grupper af erhvervsdrivende og være med til at inspirere til nye samarbejder. 2. For at sikre kvaliteten er generelle kriterier nødvendigt for optagelse som natur-parkpartner. Kriterierne skal som udgangspunkt kunne anvendes af Danske Naturparkers medlemmer. 3. Projektet vil afføde større synliggørelse af naturparker. Projektets målgruppe er erhvervsdrivende indenfor følgende: Fødevarer, formidling, friluftsliv, overnatning, events og non-food.

Dagbog fra Blåvand Fuglestation

Vinterpausen er overstået og der er atter nyheder fra Blåvand Fuglestation.

Læs mere

Følg med i vind og vejr

Snart kan du følge med i vind og vejr fra et webcam, der er monteret på Fyrmesterboligen ved Blåvandshuk Fyr. Allerede nu kan du få en lille smagsprøve på, hvad der er i venten.

Se udsigten her

Danmarks første ravfestival

I weekenden lørdag den 26. til søndag den 27. september 2015 afholdes Danmarks første Ravfestival. Ravfestivalen er en kulturel og historisk festival med fokus på rav og andre materialer fra havet. Ravfestivalen foregår ved vestkysten i Naturpark Vesterhavet. Området er et naturskønt område med gode chancer for at finde rav. Som perler på en snor finder du i området en lang række forretninger og virksomheder, der samler, forarbejder, og sælger noget af det smukkeste rav fra Danmark og resten af verdenen.

Se program

Strandskadens Dag 9. august 2015

Blåvand Fuglestation sætter fokus på strandskaden og inviterer til åbent hus søndag den 9. august kl. 8-12. Adressen er Fyrvej 81, 6857 Blåvand

Læs mere

Se billederne fra indvielsen

Indvielsen af Naturpark Vesterhavet og appen Fortællinger i Naturpark Vesterhavet var en festlig dag med mange spændende aktiviteter. Vi siger af hjertet stor tak for opbakningen til alle aktører og gæster. Måske ses vi derude igen snart?

Se billederne

Kom og vær med

til indvielsen af Naturpark Vesterhavet og appen Fortællinger i Naturpark Vesterhavet. Indvielsen finder sted på fem forskellige steder i naturparken og der er masser af spændende aktiviteter for både børn og voksne.

Se programmet

Naturpark Vesterhavet er Jyllands første naturpark

Naturpark Vesterhavet er blevet optaget i Friluftsrådets prestigefulde kvalitetsstempel, Danske Naturparker. Naturpark Vesterhavet er den første naturpark i Jylland og nummer to i Danmark. Danske Naturparker guider befolkning og naturgæster til at finde landskaber og naturområder med stor landskabelig skønhed, naturrigdom og kulturhistorisk værdi, med gode faciliteter og formidling for både børn og voksne. Mærkningsordningen Danske Naturparker er støttet af Nordea-fonden.

Felttræf 2014

I efterårsferien byder Blåvand Fuglestation velkommen til Dansk Ornitolog Forenings årlige felttræf. Felttræffet trækker fugleinteresserede til området fra hele landet og det er især muligheden for at se sjældne arter som ørkenstenpikker, brun løvsanger og himalaysangersanger der lokker. I den mere ”almindelige” afdeling er rødhalset gås, storpiber, fuglekongesanger, og hvidbrynet løvsanger blandt arterne.

Læs mere

Fugletrækket ved Blåvands Huk

Fugletrækket til de sydlige og varmere egne er begyndt. Blåvands Huk er Danmarks vestligste punkt og landskabets udforming gør, at trækfuglene koncentreres her inden de flyver ud over havet. Du kan følge Blåvand Fuglestations observationer i fuglestationens online dagbog. Eller endnu bedre... tag en kikkert under armen og oplev fugletrækket med egne øjne ved Blåvandshuk Fyr.

Læs mere

Wadden Tide - kunstudstilling på stranden

På kanten af Naturpark Vesterhavet og Nationalpark Vadehavet på stranden ved Blåvandshuk Fyr kan du fra den 4. september til 4. oktober 2014 opleve den spændende kunstudstilling Wadden Tide. Wadden Tide er den første store kunstudstilling i Danmark, der sætter internationalt spot på Vadehavet og skaber et kulturelt bånd mellem kunstnere fra alverdens lande med vadehav. Kunstnere fra lande som England, Frankrig, Holland, Danmark, USA og Japan (13 lande i alt) – samles for at sætte fokus på kultur, natur og identitet i vadehavsområdet. Kunstnerne vil i en skabelsesproces over ca. 14 dage arbejde med at skabe værker på specielt udvalgte steder i Kulturregion Vadehavet

Læs mere

Åben Hede

Igen i år holdte Forsvaret arrangementet Åben Hede. Åben Hede er dagen, hvor Hæren viser nyt og gammelt materiel frem på øvelsesterrænet i Oksbøl. Åben Hede er det eneste sted i verden, hvor civile kan komme så tæt på, når der skydes med skarpt.

Læs mere

Vil du vide mere om

Landskabet

Naturen

Naturbeskyttelse