Tag din hund med

I Naturpark Vesterhavet kan du sagtens tage din hund med på tur, og lade den få frisk luft i pelsen. Den er velkommen i de fleste områder, og også på alle årstider. Vi opfordrer altid hundeejere til at sætte sig ind i de lokale forhold, før familiens firbenede ven slippes løs.

Slip hundene fri på stranden

De brede, hvide sandstrande er skønne tumlepladser i vinterhalvåret fra 1. oktober til 31. marts. I det tidsrum behøver hunden nemlig ikke at være i snor på stranden, når blot du er sikker på, at du kan kalde den til dig. Der kan dog være visse strande, hvor hunde altid skal være i snor – og også enkelte områder, hvor der af hensyn til sårbar flora og fauna slet ikke må komme hunde. Læg derfor mærke til skiltning på stedet.

I sommerhalvåret fra 1. april til 30. september skal hunden altid være i snor på strandene - også selvom den er sød og du kan kalde den til dig. Det er blandt andet af hensyn til strandens øvrige gæster, dyr og ynglefugle, der alle bruger stranden.

 

Flink af natur

Nogle børn og voksne er bange for hunde, så selvom du ved, at din hund bare gerne vil hilse på og snuse lidt, skal du huske at være opmærksom på, om de andre feriegæster har lyst til at hilse på den. Vis hensyn, så alle kan færdes trygt overalt. En anden ting, du som hundeejer skal huske, er at samle hundens efterladenskaber op i en plasticpose og smide det i en skraldespand.

 

Hunde i skoven

Du må gerne tage din hund med i skoven, men den her skal den altid være i snor. Det er både af hensyn til skovens øvrige gæster, men også ryttere og de vilde dyr, som bor i skoven. En løs hund kan nemt skræmme skovens beboere væk.

Hvis du vil lade din hund løbe frit i skoven, kan du lægge vejen forbi en af de fire hundeskove i Naturparken.

Hundeskove

Der findes fire hundeskove i Naturpark Vesterhavet. Her kan du lade hunden løbe frit omkring, såfremt du kan kalde den til dig. Hundeskovene er meget forskellige, nogle er meget store og har borde og bænke, mens andre er ret små.  Nogle bliver også brugt af motionsløbere og mountainbikere.

App om hundeskove

Der findes en App om ”hundeskove” i Danmark. Find den i Apple App Store eller Android Marked